maandag 11 augustus 2014

Studentensteden verwelkomen eerstejaars

De OWee in Delft, de Eurekaweek in Rotterdam, El Cid in Leiden. De komende weken staan studentensteden in Nederland weer in het teken van de introductie van nieuwe studenten. Duizenden eerstejaars maken dan kennis met hun nieuwe stad.

Van de universiteitssteden beginnen Groningen, Leiden en Utrecht maandag met respectievelijk de KEI-week, EL CID en de UIT (Utrechtse Introductie Tijd), de weken erna volgen andere studentensteden. De organisatie van de Groningse introductieweek verwacht ruim 5000 deelnemers. In Utrecht worden er maandag 3500 eerstejaars verwacht en in Leiden 3750.
Meestal onder de hoede van ouderejaarsstudenten worden eerstejaars tijdens hun introductieweek ingewijd in het studentenleven van hun stad. Er is aandacht voor onder meer cultuur en sport en studentenverenigingen krijgen de kans zich te presenteren. In Utrecht kunnen de aankomende studenten debatteren onder leiding van journalist Frénk van der Linden. Delftse studenten kunnen genieten van een grachtenconcert. Tilburgse aankomende masterstudenten krijgen een rondleiding bij een bierbrouwerij. Traditioneel wordt er ook veel gefeest en gedronken.
De Landelijke Kamer van Studentenverenigingen (LKvV) verwacht dat zich dit jaar meer studenten zullen aanmelden bij studentenverenigingen, zo liet de organisatie eerder deze week weten. Zo'n 8 procent van het totale aantal studenten zit bij een vereniging. Vorig jaar waren er 8500 nieuwe aanmeldingen. Als aanvulling op de introductieweken heeft de LKvV een nieuwe website geopend: wordlid.com met daarop informatie over alle aangesloten verenigingen.

Bron: www.telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten