dinsdag 5 augustus 2014

Je master in werktijd behalen wordt de toekomst

Nederlandse studenten gaan in de toekomst na het behalen van hun bachelor het bedrijfsleven in en volgen dan via de werkgever nog een master. Dat verwacht Frank van der Duyn Schouten, rectormagnificus van de Vrije Universiteit.

"Het is een ontwikkeling waar we ons in Nederland op moeten voorbereiden", zegt Van der Duyn Schouten op BNR. "In die zin dat bij de introductie van de bachelor-master-structuur rond 2000 het Nederlandse bedrijfsleven aangaf dat het niet op wetenschappelijke bachelor zat te wachten als toekomstige werknemers. Ik sluit niet uit dat als de kosten van een studie straks omhoog gaan er toch een bepaalde druk ontstaat op studenten om na afronding van de bachelor het bedrijfsleven in te gaan - en dat er dan ook wel een vraag zal ontstaan vanuit het bedrijfsleven."
Flexibel
"In het Verenigd Koninkrijk is het zo dat ongeveer 70 procent van de studenten na het afronden van de bachelor het bedrijfsleven ingaat en dan, na een aantal jaren, met steun van de werkgever terugkomt om de masteropleiding te gaan volgen. Dat zal dan in een andere, meer flexibele vorm moeten gebeuren dan het voltijdse programma zoals we dat nu in Nederland aanbieden."
Bron: www.bnr.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten