zondag 24 augustus 2014

Introductiefeest van 2 ton voor studenten Fontys

Fontys Hogescholen betalen veel geld voor de introductieactiviteiten van studenten. Het Purple Festival, waarmee de introductie op donderdag 28 augustus wordt afgesloten, kost alleen al ongeveer 2 ton. Dat is geen onderwijsgeld, aldus een woordvoerder van de hogeschool. Dit meldt het Brabants Dagblad. 
"Het festival bedruipt zichzelf, via studentenbijdragen, horecaomzet en sponsoring," aldus woordvoerder Piet van Ierland. Dat houdt in dat de activiteiten niet georganiseerd worden met onderwijsgeld. 
Fontys Hogescholen houdt komende week haar introductieweek voor nieuwe eerstejaars. De eerste twee dagen zullen er introductie per opleiding plaatsvinden. Vervolgens is er op woensdag een stadsdag en op donderdag dus het afsluitende feest Purple Festival. Dit afsluitende feest is voor het eerst voor alle eerstejaars studenten van Fontys gezamenlijk. Er zullen diverse dj's en artiesten aantreden in Beekse Bergen, zoals Dotan, Kraantje Pappie, Partysquad en Isabelle Amé. Fontys verwacht dat ongeveer 10.000 studenten een opwachting maken bij het feest. Zij noemen Purple Festival het grootste introfestival van Nederland.

Bron: http://www.nationaleonderwijsgids.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten