dinsdag 19 augustus 2014

Blutte student leefde een jaar op de achterbank van zijn auto


Je studententijd is volgens velen de mooiste tijd van je leven, maar niet als je moet wonen, studeren en slapen op de achterbank van een rammelende Ford Focus.
In Nederland kom je als student in een gespreid bedje terecht, maar dat is land niet overal zo. Neem Amerika, waar de overheid wel beurzen beschikbaar stelt, maar je vaak ook zelf op zoek moet naar aanvullende leningen. Al is het maar om je collegegeld elke maand te kunnen betalen. Dat is in veel gevallen geen probleem, maar het lukt niet iedereen om genoeg geld over te houden om ook nog eens een studentenwoning te betrekken.
De 20-jarige Colin Ashby is een van hen, vertelt hij tegenover ABC news. Als kind van gescheiden ouders hield hij maandelijks een paar honderd dollar over om van te leven, lang niet genoeg om ergens een kamer te huren. Hij koos er niet voor zijn hand op te houden bij zijn ouders, maar kwam daardoor wel in de problemen. Je hebt immers een plek nodig om te kunnen slapen.
Die plek vond hij lang op de achterbank van zijn Ford Focus van de eerste generatie. Daar sliep hij een jaar lang, zonder dat zijn ouders en medestudenten er iets van wisten. Hij hing overdag zo lang mogelijk rond op de campus, om ‘s avonds neer te ploffen in zijn auto. Die plakte hij zorgvuldig af, zodat niemand iets in de gaten kon hebben.
Deze student had duidelijk wel een leuke bijbaan via Recruit a Student kunnen gebruiken!
Bron: www.autoblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten