vrijdag 25 juli 2014

Universiteit zoekt bierleverancier

Drie jaar lang bier, uitgiftepunten, koelingen en cantusbanken leveren. Nieuw evenement? Nee. Het is de Universiteit Maastricht die op zoek is.
Een internationaal en nationaal bekend pilsener met een alcohol- percentage rond de 5,0 procent. Met andere woorden: kom bij de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool alsjeblieft niet met bocht aanzetten. Dat pruimen de nieuwe eerstejaars studenten niet.
Zelfs niet tijdens de Inkom, de introductieweek waarbij het bier meer dan rijkelijk vloeit. Voor de Inkom zoeken de beide onderwijsinstellingen een leverancier, blijkt uit de publicatie van een nationale aanbesteding.
Voor een bedrag van 195.000 euro wordt een bedrijf gezocht dat voor drie jaar lang onder meer bier, tappunten, cantusbanken en andere benodigdheden voor een goed feestje kan regelen. Voorbeeld daarvan: 125.000 bekertjes moeten worden geleverd.
Heel gek is het niet dat de universiteit een aanbesteding uitschrijft voor de Inkom, zo geeft woordvoerster Dunja Bajic van de UM aan. „Voor de Inkom is er elke drie jaar een vaste leverancier. Door de wijziging in de Aanbestedingswet op 1 april 2013, waardoor de ondergrens voor nationaal aanbesteden is verlaagd naar 100.000 euro, is dit de eerste keer dat voor dit contract een aanbesteding wordt uitgeschreven.”
Het gevraagde bier is bedoeld voor de hele Inkom, benadrukt Bajic. Elk Inkom-evenement waarbij de tapkraan aan gaat, moet door de nieuwe leverancier van ‘licht alcoholische drank’, zoals het omschreven staat in het bestek, worden bevoorraad.
Bijna vierduizend nieuwe studenten moeten elk jaar worden voorzien, zo schrijft de UM. Ze worden aangevuld met ouderejaars in de begeleiding van de diverse Inkom-groepjes. Bij het slotfeest in het MECC worden zo’n 7000 studenten verwacht. Of al die nieuwe - tijdelijke - Maastrichtenaren in drie jaar tijd voor bijna 200.000 euro aan bier wegtikken? Nee, zegt Bajic. „Het gaat lang niet alleen om het bier en de tappunten, maar ook de kosten voor materialen, levering van diensten en personeel en sponsoring.”

Bron: www.limburger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten