vrijdag 25 juli 2014

De EU games voor studenten zijn van start gegaan in Rotterdam

De 2e European Universities Games zijn gisteren om 21.00 uur geopend in Woudestein, het stadion van voetbalclub Excelsior.
De European Universities Games is het grootste Europese multisport student event en het is de officiƫle evenement van de European University Association Sport (EUSA) Van 24 juli tot en met 8 augustus moet het vooral een internationaal, plezier en vooral sportief evenement voor student-atleten worden.

Vooral dat laatste werd benadrukt door Adam Roczek (president EUSA). Hij leidde de persconferentie, waarin ook Daniel Sikkens en Henk Smit (tournament director) het woord voerden.

De beste studenten atleten uit 35 landen in Europa verzamelen zich in Rotterdam om erachter te komen wie de echte atleten zijn in Europa. 'Het is weliswaar geen topsport, maar wel degelijk sport op een hoog niveau,' aldus Smit.

Er doen 2.900 atleten en officials mee en ze zijn afkomstig van 180 universiteiten. Het onderbrengen van de deelnemers was een van de grootste uitdagingen, maar is uiteindelijk gelukt door de groep in twee delen te splitsen. Na een week volgt er tweede groep. De meeste deelnemers worden ondergebracht in het Hatta gebouw op de campus, een kleiner deel in het Studentenhotel en de Van Ghendtkazerne. Deelnemers betalen 65 euro per dag voor reis en verblijfkosten. Ze worden o.a. Met busjes naar de verschillende accommodaties vervoerd.

Publiek is welkom bij de studentengames. Er hoeft geen entree betaald te worden. Kijk op www.eugames.eu voor meer info.

Bron: www.dichtbij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten