donderdag 26 juni 2014

TU/e-studenten kleuren Extrema op met dansvloer en led-wall

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben voor dancefestival Extrema Outdoor, 12 juli op Aquabest, een interactieve laserdansvloer en een intelligente led-wall ontwikkeld.
Deze zullen door de festivalbezoeker te bewonderen en te gebruiken zijn in de 'It's Eindhoven'. Deze 'area' moet een 'mechanische droomwereld' worden en is ontworpen door de Design Academy-afgestudeerden van collectief NulZes. Ook het Summerlabb-paviljoen wordt ontworpen door TU/e-studenten.
Lokale creatieven en techneuten
Extrema werkt meer dan voorheen nauw samen met Eindhovense creatieven en techneuten. Het designersduo Snodevormgevers gaat een reusachtige walvis bouwen in het water, Ladyboyz presenteert een verlaten eiland waar spelletjes te doen zijn, het Biki90-collectief bouwt een ruige bikerbar, Antimaterie verzorgt de kleinste discotheek van de wereld en studenten van St. Lucas nemen de relaxplekken voor hun rekening.
Ook de door het collectief Collaboration O ontworpen designhuisjes van de Dutch Design Week 2013 zijn ter beschikking gesteld door de gemeente Eindhoven.
Op Extrema Outdoor treden 12 juli onder meer Fedde Le Grand, Jeff Mills, Afrojack, Laidback Luke, Baauer en Netsky op. Ook is er een 3D-audiovisuele performance van het Eindhovense kunstenaarscollectief Rot8ion.
Extrema initieert in 2015 tevens een nieuw festival in Eindhoven waarbij de Lichtstad centraal staat.
Bron: www.ed.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten