donderdag 5 juni 2014

Studenten steeds fellere carrièretijgers


Studenten vinden hun loopbaan nu veel belangrijker dan tien jaar geleden. Meer dan de helft is actief bezig met carrièreplanning. Tien jaar geleden was dit nauwelijks een kwart. Dat blijkt uit onderzoek van LinkedIn onder studenten en alumni.

Toekomstvisie
Studenten werken tegenwoordig volop aan hun curriculum vitae. Ruim 63 procent ziet het belang in van het bouwen aan een goed cv tijdens de studie. Onder de alumni was dit in de studententijd ruim een kwart.
 
Ook hebben studenten tegenwoordig vaker een duidelijke toekomstvisie. 27 Procent geeft aan precies te weten welke doelen over tien jaar bereikt moeten zijn. 
 
Social media
Bijna de helft van de Nederlandse studenten profileert zich actief op online zakelijke netwerken om in het zicht te komen van potentiële werkgevers. Twee op de tien alumni zeggen dat ze in hun studententijd bewuster aan hun carrière hadden gebouwd als ze destijds over social media hadden kunnen beschikken. 
 
Vooral studenten in de richting 'exact en informatica' en 'techniek' verwachten snel kansen te krijgen op de arbeidsmarkt (respectievelijk 69 en 67 procent, red.). Studenten in de richting ‘onderwijs en opvoeding’ zijn daarentegen pessimistisch. Slechts 19 procent verwacht snel aan de slag te kunnen. 
 
3 banen in 10 jaar
Meer dan de helft van de studenten is bereid om een baan aan te nemen die niet direct aansluit op de eigen studie. Deze studenten verwachten over tien jaar gemiddeld twee tot drie banen te hebben gehad.
 
Daarbij vinden ze een baan met prettige collega’s het belangrijkst, gevolgd door werk waarin de vakkennis kan worden toegepast en een goed salaris. 

Bron: www.spitsnieuws.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten