woensdag 30 april 2014

Nog steeds volop fraude studiebeursStudenten frauderen er nog steeds op los met de studiebeurs. Vorig jaar liepen er weer bijna 1800 studenten tegen de lamp die misbruik maakten van de uitwonendenbeurs.
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs kondigt daarom maatregelen aan om de fraude met de studiefinanciering harder aan te pakken. Het gaat daarbij om strengere controle, betere voorlichting en actievere invordering.
De Dienst Uitvoering Onderwijs controleert al strenger op misbruik van de uitwonendenbeurs. Dat leverde het ministerie van Onderwijs al zo’n 12 miljoen euro op. Bussemaker schat in totaal een bedrag van 20 miljoen op te halen.  
Ook onterecht gebruik van de eenoudertoeslag komt veel voor. Van de 10.000 studenten die een eenoudertoeslag kregen, bleek 10 procent er bij controle geen recht (meer) op te hebben, bijvoorbeeld omdat ze weer een partner hadden. Het gaat dan om grote bedragen: in 2013 is de eenoudertoeslag 467 euro per maand.
Verder blijkt het moeilijk om studieschuld te innen van studenten die naar het buitenland verhuizen, maar geen adres achterlaten. 30.000 oud-studenten met een studieschuld zijn zoek. Dat is 5 procent van alle oud-studenten die nog een studieschuld moeten aflossen. Samen hebben zij voor 83 miljoen aan schuld.

Bron: www.rtlnieuws.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten