donderdag 30 mei 2013

OV jaar kaart misschien behouden

Minister Bussemaker laat de OV-jaarkaart in zijn huidige vorm misschien toch voortbestaan. Het verdwijnen van de gratis OV-kaart voor studenten is onderdeel van het plan van Bussemaker, waarbij ook de basisbeurs moet gaan verdwijnen. Door het studentenreisproduct te behouden wil de minister van Onderwijs de klap van het invoeren van het sociaal leenstelsel iets verzachten.
Omschrijving
Bussemaker wil de basisbeurs gaan vervangen door een leenstelsel. Wat nu nog een gift is voor studenten om hun studie van te betalen, moet een lening worden die tegen een gunstige rente afbetaald kan worden. Dit systeem wordt in 2014 ingevoerd. De minister was verder van plan een jaar later ook het studentenreisproduct af te schaffen en te vervangen voor een kortingskaart. Nu melden meerdere bronnen dat ze toch gaat kijken naar een mogelijkheid de OV-kaart voor studenten te laten voortbestaan in zijn huidige vorm.

Veel tegenstand
De plannen van Bussemaker leverden een hoop wrijving op bij (toekomstige) studenten en ouders voor wie studeren door het nieuwe systeem een duur grapje wordt. De LSVb heeft zelfs aan de hand van deze reacties een actie opgezet waarbij bezorgde burgers een brief konden sturen naar de minister. Misschien hebben al die ingezonden berichten toch invloed gehad, want waar Bussemaker eerst onvermurwbaar leek, is ze nu bereid opnieuw te kijken naar de regelingen omtrent de OV-kaart.

De minister van Onderwijs zou haar plannen aan willen passen om in goede aarde te vallen bij bepaalde oppositiepartijen. Tot nu toe vindt haar voorstel namelijk nog geen meerderheid in de Eerste Kamer.


------->>>>>> TERUG NAAR WWW.RECRUITASTUDENT.NL

Bron: Studenten.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten