donderdag 30 mei 2013

Food for thought: kipkerrie test

Kip-kerriesalade is echt zo'n product waarvan iedereen duidelijk een favoriet merk heeft. Sommigen zweren bij het A-merk, andere zijn helemaal fan van de Aldi, maar uiteindelijk kan niemand op een borrel echt met zekerheid zeggen welke gele prut er op het toastje ligt. Wij duiken de wereld van plofkip en nep-kerrie in om uit te zoeken welke salade nou het lekkerst is. Deze week test Studenten.net kip-kerriesalade!

Super Coop huismerkInhoud: 150 gram
Calorieën per 100 gram: Niet aangegeven
Prijs: €1,49

Omschrijving
De salade van de Coop is een beetje mat van kleur, maar niet op een onaangename manier. Hij is ook behoorlijk papperig van structuur, niet stevig zoals je zou verwachten. "Het is net een soepje. De kleur is wel aardig, op zich." Ondanks de soepachtige samenstelling is de geur prima en krijgen onze neusvleugels te maken met een duidelijke kerriegeur. Qua vulling houdt de Coop het gewoon simpel. Niet teveel gedoe met ondefinieerbare stukjes, maar gewoon genoeg kip. "Moet je kijken wat een dik stuk kip. Die is voor mij!" Deze salade doet het ook prima op een toastje en is over het algemeen gewoon prima te eten. "Uitermate geschikt voor feesten en partijen."

JohmaInhoud: 175
Calorieën per 100 gram: 252 kcal
Prijs: €1,65

Omschrijving
Na het huismerk van de Coop gooien we er meteen een A-merk tegenaan. Deze is wel wat geler dan de vorige. Verder bevat deze kip-kerriesalade behoorlijk wat meer ingrediënten dan alleen kip. Wat die ingrediënten precies zijn is alleen niet helemaal duidelijk. "Volgens mij zie ik daar een verdwaalde doperwt of zo. En wat zijn die andere ondefinieerbare stukjes? Ik denk gluten. Ja dat zal het zijn." Hij ruikt heel kruidig maar niet echt naar kerrie en dat stoort onze testers behoorlijk. Die kerrie proef je trouwens ook nergens bij het naar binnen schuiven van het toastje. Deze smaakt frisser en fruitiger dan de vorige en ook wat kruidiger. Zowel de smaak van kip als van kerrie is ver te zoeken. "De kip valt uit elkaar in een soort kleine haartjes en ik weet niet of dat positief is." Over het algemeen is deze salade nogal slapjes. Er worden geen hele grote fouten gemaakt, maar ons testpanel zou hem niet nog een keer eten.
Albert Heijn huismerkInhoud: 150 gram
Calorieën per 100 gram: 460 kcal
Prijs: €1,69

Omschrijving
Shit, wat is deze prut geel. De salade van de Albert Heijn is zo fel geel dat hij bijna licht geeft. "Pas op de straling hoor. Dit ziet er radioactief uit." Verder heeft dit goedje ook een behoorlijk vettig uiterlijk. Deze ruikt wel verreweg het sterkst naar kerrie tot nu toe. Om de één of andere reden kan het panel het niet echt eens worden over deze kip-kerriesalade. Sommigen zijn laaiend enthousiast en kunnen de romige, zachte smaak wel waarderen. Anderen vinden het niet bepaald bijzonder en noemen hem vet en boterachtig. "Dit is gewoon gele boter, maar dan met een paar kipjes er doorheen. En kijk hoe het plakt. Dit wordt gewoon een klont in je buik denk ik." Maar niemand vindt de salade van AH echt slecht, dus slecht komt dit spul er zeker niet vanaf.

Jumbo huismerkInhoud: 200 gram
Calorieën per 100 gram: 283 kcal
Prijs: €1,25

Omschrijving
De kipstukjes van Johma vielen enigszins uit elkaar tot kleine haartjes, maar dit moet een ware Chewbacca-kip zijn geweest, want er komt geen einde aan de haartjes. "Volgens mij is deze kip niet geplukt voordat hij in de salade terecht kwam." De stukjes kip zien er ook wel heel machinaal uit. Ze zijn precies even klein en hebben allemaal dezelfde vorm. Afgezien van de kipjes, ziet het er nog niet eens zo slecht uit. De kleur is niet onaangenaam, maar helaas is een duidelijke geur niet aanwezig. De smaak is ook niet bepaald bijzonder. Niet écht vies, maar wel behoorlijk simpel en plat. Dit zorgt bij elkaar voor een behoorlijk saaie smaakervaring. Tel daarbij op de minuscule stukjes kip en Jumbo belandt pardoes in de lagere regionen van de ranglijst.
AldiInhoud: 300 gram
Calorieën per 100 gram: 271
Prijs: €1,35

Omschrijving
Het eerste wat opvalt aan het goedje van de Aldi is de extreem sterke geur. "Hier hoef ik m'n neus niet eens boven te houden!" Als één van de weinigen ruikt deze namelijk ook daadwerkelijk naar kerrie en door de sterke geur ruik je dit extra duidelijk. En ook deze kip heeft last van haaruitval, hoewel het niet zo erg is als bij de vorige salade. De smaak is verder zeker niet onaardig. "Het is smeuïg en romig, maar veel minder overdreven dan veel andere kip-kerriesalades." Verder komt de ananas in deze salade veel duidelijker naar voren dan bij de anderen. Al met al is dit duidelijk één van de betere middenmoters, maar niet écht een topper.

ConclusieNa afloop van deze test moeten we concluderen dat het toch wel heel lastig is kip-kerriesalade te verknallen. Ondanks ons nietsontziende karakter en onze voorliefde voor zeuren konden we niet één salade aanwijzen die ronduit vies was. Zelfs het minst gewaarde merk, Jumbo huismerk, was eigenlijk nog prima te eten. Daarnaast was het ook nog eens een 'close-call' voor de winnaar van de test. Het huismerk van de Coop heeft namelijk met een miniem verschil van één stem weten te winnen van de Albert Heijn. De Albert Heijn viel ook prima in de smaak, maar werd nét iets minder lekker gevonden. Als je dan ook nog bedenkt dat dit spul bijna twee keer zoveel calorieën bevat als de rest van de salades, moeten we de Coop toch écht tot winnaar uitroepen.

------------------------->>>> terug naar www.recruitastudent.nlbron : studenten.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten