donderdag 18 april 2013

Steeds meer vrouwen studeren geneeskunde

Hoewel in televisieseries de artsen overwegend man zijn, is geneeskunde in Nederland vooral populair onder vrouwen. Gemiddeld 67 procent van de geneeskundestudenten is vrouw; een trend die al jaren aan de gang is.

Geneeskundestudenten
Dit blijkt uit navraag bij acht Nederlandse medische faculteiten.

De hoge populariteit van de studie geneeskunde onder vrouwen vertaalt zich in hoge aanmeldingscijfers voor eindexamentrainingen. Dit jaar is meer dan 60 procent van de deelnemers aan een examentraining voor natuur- en scheikunde vrouw. Beide vakken zijn verplicht voor de studie geneeskunde, dus bijles is populair. Hoe hoger namelijk het uiteindelijke cijfer, des te groter de kans op toelating.

Meer studenten in Groningen, Rotterdam en Amsterdam
Medische faculteiten mogen vanaf komend studiejaar een groter aantal studenten selecteren op basis van eindexamenresultaten. Alle universiteiten mochten voorheen maximaal 50 procent van de studenten selecteren via deze zogenaamde decentrale selectie. Dat percentage is nu vrijgegeven. Aankomend studiejaar selecteert de Rijksuniversiteit Groningen 100 procent van de studenten op basis van decentrale selectie, de Erasmus Universiteit 80 procent en de UvA 75 procent.

Bron: © 2013 Studenten.net

Wil je weten wat voor medisch studenten werk Recruit te bieden heeft, klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten