donderdag 25 oktober 2012

Beurs voor studeren in het buitenland dreigt te vervallen

Ben je van plan in het buitenland te gaan studeren of een stage te doen? Slecht nieuws, want de bijdrage van 220 euro per maand die je ontvangt zolang je in het buitenland studeert, wordt waarschijnlijk geschrapt. Dat betekent rondkomen van nóg minder geld, want grote kans dat bijbaantjes in het buitenland voor zo'n relatief korte periode ook schaars zijn.
Buitenland studeren
De Erasmusbeurs past niet langer in de begroting van Europa en zou daarom afgeschaft kunnen worden vanaf 2013. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vindt dat geen goede zaak en wil dat Nederland in Brussel pleit voor het voortbestaan van de beurs.

Dinsdag meer duidelijkheid
Je ontvangt de Erasmusbeurs à 220 euro per maand als je gaat studeren of stage lopen in het buitenland. Deze bijdrage wordt gefinancierd door de Europese Unie, maar ook de EU kampt met een begrotingstekort. Dinsdag wordt bekend gemaakt wat er precies gaat gebeuren om het tekort op te vangen en wat men precies met de Erasmusbeurs van plan is.

8500 Nederlandse studenten per jaar in het buitenland
De LSVb vindt dat Nederlandse en Europese politici moeten pleiten voor behoud van de Erasmusbeurs. Volgens de vakbond is de beurs belangrijk om studenten de mogelijkheid te bieden om ervaring op te doen in het buitenland. Van de Erasmusbeurs wordt gretig gebruik gemaakt door Nederlandse studenten. In de collegejaren 2009-2010 en 2010-2011 vond een stijging van 11 procent van het aantal studenten dat gebruik maakte van de beurs plaats. Gemiddeld komt het neer op een aantal van 8500 Nederlandse studenten dat per jaar met de beurs naar het buitenland vertrekt.

terug naar www.recruitastudent.nl
Bron: Landelijke Studentenvakbond (LSVb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten