donderdag 25 oktober 2012

AVANS BESTE HBO NL en de slechste 3 X raden IN......d

Wie een hogeschool kiest op basis van onderwijskwaliteit moet naar het zuiden des lands. De Brabantse hogeschool Avans staat bovenaan in de ranglijst van de Keuzegids Hbo Voltijd, Hogeschool Zeeland volgt (weer) op de tweede plek. Van de grotere hogescholen bungelen de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Leiden en Hogeschool InHolland onderaan.
InHolland
Deze week verscheen de Keuzegids Hbo Voltijd 2013 die opleidingen per vakgebied vergelijkt. Daarbij is ook gekeken naar selectie- en toelatingseisen van opleidingen, de prestatienorm in het eerste studiejaar en de kosten van de opleiding.

Grote hogescholen
De top twee van de lijst van grotere hogescholen is niet veranderd; de nummer één positie is nog steeds in handen van de Brabantse hogeschool Avans en vlak daarachter komt Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Achter die bovenste twee hebben wel verschuivingen plaatsgevonden. Hogeschool Zuyd (Limburg) is gedaald, waardoor de derde plek nu ingenomen wordt door de NHTV (Breda). Ook de Haagse Hogeschool is gezakt; vorig jaar was de grote hogeschool uit de Randstad nog een goede 'subtopper', maar ze bungelt nu onderaan de ranglijst. Dit in tegenstelling tot Hogeschool Utrecht, die zich juist opwerkte van gewoonlijke laatste of één na laatste plek naar een respectabele vierde plaats van onder. De slechtste scholen, nog onder Hogeschool Utrecht, zijn respectievelijk Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Leiden en Hogeschool InHolland.

Bij de ranglijst van middelgrote hogescholen neemt de Gereformeerde Hogeschool uit Zwolle de eerste plek over van Christelijke Hogeschool Ede. De studenten van beide instellingen zijn lyrisch over het onderwijs, maar Ede pakt de eerste plaats omdat zij ook een positieve beoordeling krijgt van deskundigen. Die deskundigen waren ook erg positief over Hotelschool Den Haag, die een enorme sprong maakt van de tiende naar de vijfde plek.

Bij de ranglijst van kleine hogescholen zijn over het algemeen de allerhoogste scores te vinden. De Katholieke Pabo Zwolle pakt net als vorig jaar de eerste plek en blijft de businessschool voor auto en watersporten IVA in Driesbergen net voor.

Terug naar www.recruitastudent.nl

Bron: Keuzegids Hbo Voltijd 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten