vrijdag 19 oktober 2012

Alcohol schadelijker dan roken ?!

Nog één biertje dan? Pas op dat het er niet te veel worden, want een alcoholverslaving blijkt dodelijker te zijn dan een rookverslaving. Vooral voor vrouwen is langdurig alcoholgebruik schadelijk.
Dronken
Het aantal sterfgevallen onder drankverslaafde vrouwen blijkt 4,6 keer zo hoog als onder normale vrouwen. Bij mannen ligt dat aantal lager: mannen met een alcoholverslaving sterven twee keer zo snel als normale mannen. De vrouwen stierven gemiddeld op hun 60e, terwijl de mannen op hun 58e het loodje legden.

Drankverslaafden sterven eerder
Mensen die verslaafd zijn aan drank sterven gemiddeld 20 jaar eerder dan de gemiddelde persoon. Dat betekent dat ze een kortere levensverwachting hebben dan rokers, die vaak pas op latere leeftijd sterven aan kanker of andere nare ziektes. Een andere oorzaak voor het vroegtijdig sterven van alcoholverslaafden is dat ze vaak te kampen hebben met obesitas en overgewicht, wat ook tot een vroege dood kan leiden.

Baanbrekend onderzoek
Het onderzoek is verricht in Duitsland, waar 14 jaar lang 149 volwassenen met een drankprobleem werden onderzocht. Het onderzoek is baanbrekend, omdat nog nooit eerder de effecten van langdurig alcoholgebruik op deze manier in beeld werd gebracht. Ook waren er tot nu toe weinig gegevens over het verschil tussen mannen en vrouwen als het om alcoholgebruik gaat.
Bronnen: AD.nl, Dailymail.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten