donderdag 20 september 2012

BIER HEEFT GEEN INVLOED OP TENTAMENT RESULTATEN!

Het drinken van bier op de avond voor een tentamen blijkt geen invloed te hebben op de prestaties tijdens het maken van dat tentamen. Het kan wel invloed hebben op het humeur, reactievermogen en oplettendheid.
bier In een nog nooit eerder uitgevoerde test van de universiteit van Boston werd aangetoond dat de resultaten van een tentamen niet beïnvloed werden door het gedronken bier van de vorige avond. De test was een initiatief van Jonathan Howland, een research professor die onderzoek doet naar alcohol en verslavingen.

Niks aan de hand met je geheugenHet bier blijkt geen invloed te hebben op resultaten van toetsen waarbij gebruik moet worden gemaakt van het langetermijngeheugen en ook niet als het gaat om tentamenstof die kortgeleden geleerd is. Wel had het drinken invloed op het humeur, het reactievermogen en de oplettendheid van de studenten.

Het resultaat verbaasde de onderzoekers, want in eerdere onderzoeken was aangetoond dat het drinken van alcohol wel degelijk invloed heeft op het algemene presteren van studenten. Howland legt uit dat bij deze test slechts één aspect van het presteren van studenten (het maken van tentamens) is onderzocht. Andere onderdelen, zoals het schrijven van essays of probleemoplossend vermogen, zijn in deze test niet onderzocht.

Alcoholvrij vs. normaal bierEr deden 193 studenten mee aan de test, waarvan de leeftijden varieerden tussen de 21 en 24 jaar. Tijdens twee avonden voorafgaand aan een tentamen kregen ze ofwel alcoholvrij bier of normaal bier. De dag daarna kregen ze 's ochtends een oefententamen en een quiz over een college van de dag daarvoor.

Overigens lijkt het onderzoek geen reden om het vanaf nu voor elk tentamen op een zuipen te zetten. Er wordt namelijk niet vermeld om hoeveel bier het gaat, wat toch wel een belangrijke factor lijkt bij de prestaties op een tentamen.

> terug naar www.recruitastudent.nl


Bron: http://sph.bu.edu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten