donderdag 16 augustus 2012

Studeren, Werken, Sporten en De Spelen in Londen: Join us!Olympische spelen die net over de plas plaatsvinden. Een knaloranje oldtimer dubbeldekker die van alle gemakken is voorzien. Het Nederlands dames hockeyteam dat de finale speelt en een spectaculair ‘bijprogramma’ waaronder het Holland Heineken House.
Gooi al deze ingrediënten bij elkaar   en je hebt een event om je vingers bij af te likken.
Daar mochten vijftig gasten, ondernemers, managers en twee dolblije studenten, deelgenoot van zijn. Op uitnodiging van Jaap Dietz en Remco Beijer, directeuren van Recruit a Student, het studentenuitzendbureau met hoofdkantoor in Breda en vestigingen door het hele land,toog in de vroege ochtend van vrijdag 10 augustus de ‘Oranjebus’ met gemiddeld 60 km per uur zuidwaarts en scheepte onder veel bekijks in op de ferry naar Dover om uiteindelijk in de zinderende avondzon het Olympisch Park te bereiken.

Ga met ons meeLinks Remco Beijer Rechts Jaap Dietz
‘Join us!’, riep Recruit a Student begin dit jaar,‘ Recruit goes Olympic’.  Remco Beijer: ‘Wij vinden sporten belangrijk en doen veel met hockey, ook zelf. We zagen het helemaal voor ons: met onze Londense dubbeldekker naar de Spelen rijden en een wedstrijd bekijken. Het leek ons fantastisch om samen met onze relaties en collega’s deze tocht te maken.’ Klanten en studenten dongen mee naar een plekje.  In de hoop dat Oranje de dameshockeyfinale zou halen. Het werd nog mooier…..

Geboren uit slimmigheid

Recruit a Student werd in 1999 geboren als oplossing voor het projectzonweringsbedrijf van Jaap Dietz. Een branche van ‘hollen of stilstaan’, en dus veel tijdelijke krachten. Medeoprichter Remco Beijer, toen nog student, regelde daarvoor een club goede werkstudenten die tussendoor werden ‘uitgeleend’ aan andere bedrijven. Zo ontstond Recruit a Student. Inmiddels verzorgt het bedrijf uitzending, werving & selectie en payrolling, vanuit Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Recruit a Student staat vooral bekend om uitzendwerk waarbij de uitzendkracht er toe doet. Waar een beroep wordt gedaan op hun zelfstandigheid en het HBO – Universitaire niveau. De communicatieve vaardigheden en het vermogen om zaken snel op te pakken, maken de studenten geschikt voor de zakelijke dienstverlening.
‘Opdrachtgevers vinden onze uitzendkrachten fris en positief, soms zelfs een tikje erg ambitieus. Dat is precies waar we op uit zijn; wij herkennen de toppers onder de studenten. Dat horen we ook terug van klanten.’

Sport en studie

Recruit a Student legt de link tussen studeren en sporten. ‘Studenten combineren hun studie met bijbanen en een leuke maar vaak ongezonde levensstijl. Door te sporten verschijn je fris in de collegebanken en op je werk.’ Veel sporters geven aan dat studie en sport elkaar goed in evenwicht houden. Epke Zonderland, nationale turnheld, studeert medicijnen. Ook de judoka’s zijn meestal hooggeschoold. Zwemmen en hockey gaan vaak gepaard met serieuze studieprestaties. Recruit a Student sponsort verschillende sportverenigingen.
  

Olympisch spektakel

Van schadeclaims, IT, huistextiel, snoepgoed tot vastgoed: afkomstig uit een keur aan branches hadden de gasten gemeen dat ze studentenuitzendkrachten inzetten, plezier in sport hebben en de lange tocht in een oude bus wel zagen zitten. Terwijl aan weerszijden een bonte stoet van vrijwilligers en sportliefhebbers voorbij trok, worstelde de dubbeldekker zich door het Olympisch verkeer. Nipt op tijd voor het startsignaal van de dameshockeyfinale tegen Argentinië.
Onze titelverdedigsters trakteerden het publiek op flinke spanning door de rust in te gaan met 0-0. Jaap Dietz,  behalve hockeyliefhebber ook trompetspeler, zette met goed gevoel voor timing in de 44e minuut het Wilhelmus in, al snel meegezongen door de duizenden aanwezige Oranjefans. Niet zonder effect: prompt scoorde Oranje haar eerste punt. Om daarna de wedstrijd te domineren en de gouden plak binnen te slepen, letterlijk. Het werd een groot feest, afgetopt met een spetterende huldiging in het Holland Heineken House. En het bleef nog lang ‘onrustig in de stad’…

Voorbeeld en inspiratie

Remco Beijer: ’De energie en intelligentie van studenten leveren concreet iets extra’s. Wie eenmaal met goede gemotiveerde studenten werkt, blijft dat doen. Ook bij onze eigen vestigingen werken veel studenten. Wij zijn nogal eigenwijs: niet iedere student komt in onze ‘kaartenbak’. Maar ook niet iedere opdrachtgever: wij willen dat het werk echt zinvol en leuk is en dat onze studenten professioneel worden ingezet en behandeld’.

Op zoek naar franchisenemers

‘Uitspattingen zoals deze trip, daar houden wij van. We zwemmen daarmee wel tegen de stroom in: wij groeien als nooit tevoren, terwijl de uitzendbranche daalt. Marketingbudgetten krimpen, maar wij investeren daar nu juist in. Wij willen snel naar elf vestigingen uitbreiden. Daarvoor zoeken wij ambitieuze franchisenemers in spé, die net zo ondernemend zijn als wij,  Ze moeten de studentenwereld kennen en ervaring hebben met uitzendwerk. We zoeken speciaal in Maastricht,  Arnhem/ Nijmegen, Utrecht, Den Haag en Groningen.’

Volgende generatie

‘Inspire a generation’, was het motto van de Britten voor de Olympics. Daarin kan Recruit a Student zich uitstekend vinden. ‘Sporters hebben een voorbeeldfunctie voor de jeugd. Een hele generatie interesseert zich nu voor BMX, turnen en zeilen. Dat effect alleen al is een reden om serieus te zijn over de Olympische ambities van Nederland.
Nu maar hopen dat Nederland zich voor 2028
kandidaat durft te stellen en zich als sportland
verder wil ontwikkelen.’ Aan Recruit a Student
en haar Olympische gasten zal het niet liggen.
Tijdens de lange terugtocht werden al
spannende plannen voor Rio gesmeed…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten