maandag 9 januari 2012

Studenten Avans zetten zich in voor samenlevingPaul Rüpp legt de activiteiten
 van Avans 200 uit
DEN BOSCH – Studenten en medewerkers van Avans Hogeschool gaan, ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan, hun talenten en kennis ‘verhuren’ om geld op te halen voor het goede doel. “We hopen hiermee een paar ton op te halen voor Villa Pardoes”,  spreekt voorzitter van het College van Bestuur Paul Rüpp de ambities uit in de bestuurskamer van Avans Hogeschool in Den Bosch.
In maart komt de website ‘Rent-a-Talent’ online waarop vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. 

Talent voor de maatschappij 
Op 1 oktober 1812 werd in Den Bosch een tekenschool opgericht, de prille voorloper van Avans. “In die 200 jaar zijn de opleidingen door de samenleving gefinancierd. Daarom willen we met de hele school iets terug doen voor die samenleving. We hebben zoveel talent in huis, dat gaan we delen met de maatschappij”, legt Rüpp de gedachte achter ‘Rent-a-Talent’ uit.

Juridische studenten helpen provincie 
Zo kunnen studenten van de juridische hogeschool bijvoorbeeld hun talent inzetten bij een project van de provincie Noord-Brabant dat de provinciale verordeningen graag in begrijpelijke taal op de website wil hebben. Studenten ontvangen studiepunten en de provincie betaalt een bescheiden vergoeding voor de pot voor het goede doel.

Feestweek 
Studenten en docenten zijn niet verplicht mee te werken aan Rent-a-Talent. Wel is de ‘feestweek’ in oktober zoveel mogelijk vrijgeroosterd om iedereen deel te laten nemen aan de activiteiten. Naast een heitje voor karweitje, is er in het kader van Avans 200 jaar een jubileumtentoonstelling in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch te zien en worden er in de vestigingen in Tilburg, Breda en Den Bosch congressen volgens het TED-concept georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten