dinsdag 8 november 2011

Gebruik van Social Media is belangrijker dan een goed salaris.


Een werkdag zonder Twitter en Facebook, kan jij het je voorstellen? Als wij het onderzoeksrapport van Cisco moeten geloven, is dit voor veel studenten ondenkbaar. Studenten en jonge professionals wensen namelijk ongehinderd gebruik te maken van social media, hun mobiele apparaten en internet tijdens hun werk. 

Deze wens is zelfs zo uit de hand gelopen dat dit de keuze voor een werkgever beïnvloedt. Een werkgever die het gebruik van social media verbiedt is al snel exit voor de studenten en jonge professionals, zelfs bij een aanbod voor een goed salaris. Een erg verrassende uitslag volgens ons.

Social media en technologie is voor de volgende generatie werknemers zelfs zo belangrijk dat de helft van de ondervraagden liever zijn portemonnee kwijt raakt dan zijn of haar smartphone of ander mobiel apparaat. Een baan met strenge social media en technologie regels is dan ook voor 56% van de studenten ondenkbaar. Ruim 40% van de studenten en 45% van de jonge professionals is bereid om een baan te accepteren met een lager salaris, mits ze daarbij meer vrijheid hebben om social media te gebruiken, zelf hun apparatuur te kiezen en meer flexibiliteit hebben in waar en wanneer ze werken.

Dit zijn een paar uitkomsten van een internationaal onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Cisco. Deze en andere onderzoeksresultaten uit het 2e deel van het 2011 Cisco Connected World Technology Report laten zien hoe belangrijk flexibiliteit is voor volgende generatie werknemers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten