maandag 21 november 2011

Bedrijven klagen over studenten

Onderstaand bericht geeft maar weer eens aan dat het erg belangrijk is om naast je studie ook de nodige (studiegerelateerde) werkervaring op te doen. Hoe zit dat bij jou? Vind je het belangrijk of juist niet om je kennis gedurende je studie al in praktijk te brengen?

Voor de leukste studentenbanen, check http://www.recruitastudent.nl/ of http://www.studentzoektbaan.nl/
AMSTERDAM -  Ondernemers in Amsterdam vinden dat de praktijkgerichte opleidingen maar prutswerk afleveren. De studenten die klaar zijn met school, hebben nauwelijks praktijkervaring en kunnen niet zelfstandig werken, de twee voornaamste eisen aan nieuw personeel. 
Amsterdamse ondernemers verkiezen personeel met werkervaring boven diegene met het juiste papiertje.
Amsterdamse ondernemers verkiezen personeel
met werkervaring boven diegene met
het juiste papiertje. Foto: Dijkstra
 
Dit leidt er toe dat meer dan zeventig procent van de ondernemers de voorkeur geeft aan personeel met werkervaring boven diegene die beschikt over de juiste papieren en diploma's. Slechts één op de acht (12%) zou iemand zonder diploma niet aannemen als deze wel over de juiste ervaring beschikt.
Dit blijkt uit een onderzoek dat het Midden- en Kleinbedrijf Amsterdam heeft laten uitvoeren onder zijn achterban en dat vandaag gepresenteerd wordt tijdens een bijeenkomst naar aanleiding van het veertig jaar bestaan.
Uit de enquête komt naar voren dat meer dan helft van de Amsterdamse ondernemers negatief is over het aanbod aan goed geschoolde vakmensen in Amsterdam. Daarbij is ook nog eens een kwart niet te spreken over de zelfstandigheid waarmee studenten van school komen.

Kloof
Volgens de ondervraagden ligt hier een belangrijke taak voor het mkb. De kloof tussen de opleidingen en de praktijk is te groot en het mkb zou zich moeten inspannen die kloof te verkleinen. Directeur MKB Amsterdam, Matthé Ribbens, wil dat vooral bewerkstelligen door een platform in het leven te roepen waar alle betrokken partijen bij elkaar komen.
"We hebben een flink aantal scholen hier in Amsterdam en enkele duizenden ondernemers", aldus Ribbens. "Ik kan niet bijhouden welke school behoefte heeft aan wat voor stageplekken en welk bedrijf zit te springen om stagiaires. Met een gedegen platform waar al deze partijen bij elkaar komen, zal dat een stuk makkelijker worden."

Bron: Telegraaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten